تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
خانه هنر و آدرس
inana.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
مواد لازم: یک فنجان کره، مقداری هم برای چرب کردن ماهی تابه
یک دوم فنجان کاکائو (شیرین نباشد)، مقداری هم برای ماهی تابه
دو فنجان آرد
یک دوم قاشق چای خوری بکینگ پودر
یک دوم قاشق چای خوری جوش شیرین
یک دوم قاشق چای خوری نمک
یک و یک دوم فنجان شکر
دو عدد تخم مرغ بزرگ به اضافه دو عدد زرده تخم مرغ بزرگ
6 اونس( هر اونس برابر با 31/1گرم) شکلات آب شده
1 قاشق چای خوری وانیل
1 فنجان سرشیر*** کم چرب
مواد لازم:
پودر ژله موز =1بسته
كمپوت گيلاس =5/1 پيمانه
سيب متوسط =2عدد
آب جوش=1ليوان
آب سرد=1ليوان
طرز تهيه:
هسته گيلاس ها را ميگيريم و هر گيلاس را دو قسمت مي كنيم، سيب هارا به شكل زيبايي قاچ مي كنيم.
پودر ژله را در يك ليوان آب جوش خوب حل مي كنيم سپس آب سرد را اضافه مي كنيم. مايع را در ظرف مخصوص ژله ميريزيم سيب ها را در آن مي ريزيم و گيلاس ها را روي سيب ها ميگذاريم، ظرف را به مدت 4ساعت در يخچال مي گذاريم.بعد از اينكه ژله بست ظرف را چند ثانيه در آب جوش قرار مي دهيم و در ظرف زيبايي بر مي گردانيم.
مي توانيم مايع ژله را براي هر نفر دريك جام زيبا بريزيم يك قاچ سيب و يك عدد گيلاس درسته در آن بگذاريم سپس در يخچال قرار دهيم.
نكته: نبايد ژله را در جايخي يا فريزر بگذاريم
شیر نیم لیتر
شیر خشک 3قاشق غذا خوری
کره 150 گرم
شکر 1و1/4 پیمانه
پودر نارگیل 3 قاشق غذا خوری
موز یک عدد
شیر را می جو شانیم بعد از کمی حرارت دادن شیر خشک را اضافه میکنیم وهم میزنیم.در ظرفی دیگر کره را اب کرده و شکر را اضافه میکنیم اندر هم میزنیم که ته نگیرد .بعد از حدود 5 دقیقه جو شیدن شیر وشیر خشک را به مخلوط کره وشکر اضافه میکنیم وباز هم میزنیم .پودر نارگیل را میریزیم وباز هم میزنیم .موز را رنده کرده و به مواد اضافه میکنیم توجه داشته باشید که کلیه این مراحل باید سریع انجام شود.بعد از اضافه کردن موز 2 دقیقه بعد مواد را از روی حرارت بر میداریم ودر ظرف مورد نظر میریزیم وصاف ونازک میکنیم چون این دسر خیلی شیرین است.بعد از خنک شدن در یخچال قرار می دهیم تا موقع سروکردن.
پاناكوتا دسری خوشمزه است كه به صورت لایه لایه از خامه و ژله درست میشود و در هر فصل از سال میتوان از ژله و میوههای مربوط به همان فصل در آن استفاده كرد.
در نتیجه حالا كه در فصل پاییز هستیم، بهترین انتخاب ژله انار و همچنین دانههای میوه انار است. به این صورت، دسر هم ظاهری خوشرنگ و لعاب و هم طعم و مزهای دلپذیر خواهد داشت.
مواد لازم:
نخود خيس شده =250 گرم
پياز =يك عدد بزرگ
سير= 3 حبه
رب گوجه فرنگي =يك قاشق مربا خوري
سيب زميني آب پز =1 عدد كوچك
ادويه كار ي=2 قاشق چايخوري
فلفل و نمك و زردچوبه= به ميزان دلخواه
تیرامیسو یک دسر خوشمزه و محبوب ایتالیایی می باشد که می توان با تخم مرغ یا بدون تخم مرغ آنرا تهیه کرد. این دسر بسیار راحت و سریع درست می شود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ آشنا می شوید.
طرز ساخت این ساک بسیار ساده و آسان است. این ساک جادار بوده و برای بستهبندی هدایا یکجور زیادی استفاده میشود. پشت و جلوی کیف را با برچسبهای مختلف تزئین کنید.
اندازه نهائی: طول ۳۸ سانتیمتر، عرض ۳۸ سانتیمتر، ارتفاع ۱۵ سانتیمتر
- مواد لازم:
کاغذ ضخیم برنجی آبی روشن ۴۶ در ۷۰ سانتیمتر برای کیف، کاغذ ضخیم برنجی آبی دو تکه ۱۳ در ۲۰ سانتیمتر برای دستهها، برچسب
این نمونه یک طرح منحصر به فرد و استثنائی برای جعبه کادوئی میباشد، زیرا این جعبه نه تنها بسته کادوئی شما را کاملاً محفوظ نگه میدارد بلکه سبب جلب توجه دیگران نیز میشود.
اندازه نهائی: کف جعبه ۱۵ سانتیمتر مربع، بالای ذوزنقه ۹ سانتیمتر مربع، ارتفاع ۴ سانتیمتر
- مواد لازم:
کاغذ ضخیم سفید ۳۶ در ۵۱ سانتیمتر، برچسب
از کاغذهای سفید و صورتی استفاده کرده و این جعبه را که برای بستهبندی کلوچه و آبنبات مناسب میباشد، بسازید.
اندازه نهائی: یک لبه کف جعبه ۱۰ سانتیمتر، ارتفاع ۹ سانتیمتر
- مواد لازم:
کاغذ ضخیم صورتی و سفید هر کدام ۳۰ در ۳۰ سانتیمتر برای قسمت بالا، کاغذ ضخیم صورتی و سفید هر کدام ۱۸ در ۱۸ سانتیمتر برای پائین، ربان سفید و قرمز هر کدام بهطول ۳۰ سانتیمتر.
شکلات تخته ای تلخ را روی بخار آب کتری ذوب کنید.
در یک کاسه آرد ، گردو، شکلات چیپسی ،کاکائو، نمک و پودر اسپرسو را مخلوط کنید.در یک کاسه دیگر تخم مرغ و شکر را با همزن به سرعت بزنید تا کرم رنگ شود.سپس روغن را کم کم اضافه کنید.مخلوط حاصل را با شکلات ذوب شده کم کم هم دما کرده و سپس تمام شکلات را اضافه کنید و مخلوط کنید.
مخلوط آرد را به ترکیب تخم مرغ اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. زیاد هم نزنید.کف یک سینی مستطیل را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را روی آن بریزید و دقت کنید که به صورت یکنواخت پخش شود. سپس سینی را در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه به مدت 25 دقیقه بپزید.سپس خارج کنید و اجازه دهید که سرد شود. پس از سرد شدن با چاقو به قطعات مربعی برش دهید.
برای تهیه رویه شکلاتی در یک ماهیتابه کوچک خامه را با ملایمت حرارت دهید تا آب شود. سپس شکلات شیری رنده شده را به آن اضافه کنید. سریع هم بزنید که مخلوط ته نگیرد.وقتیکه به اندازه کافی غلیظ شد، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سرد شود.پس از کمی خنک شدن بر روی کیک بریزید و در یخچال قرار دهید تا مایع شکلات رویه کاملا بندد.
قبل از سرو روی آن پودر کاکائو الک کنید و با چای یا قهوه داغ سرو کنید.
▪ یک دوم فنجان آرد کیک
▪ یک دوم قاشق چای خوری نمک
▪ یک فنجان کره آب شده
▪ یک دوم فنجان شکر
▪ ۶ عدد تخم مرغ
▪ یک قاشق غذاخوری وانیل
▪ یک فنجان خامه
طرز تهیه
فر را از قبل با حرارت ۳۲۵ درجه گرم کنید. کره و آرد را با هم مخلوط (آرد را باید از قبل الک کنید) و سپس شکر را به آن اضافه کنید (حدود ۳ تا ۴ دقیقه به هم بزنید). هرچند دقیقه یک تخم مرغ به مخلوط اضافه کنید و آنقدر خوب به هم بزنید که مخلوط یکدست شود.
وانیل را و سپس خامه را به آن اضافه کنید. مخلوط را داخل قالب بریزید و حدود ۳۸ تا ۴۰ دقیقه آن را در فر بپزید. بگذارید تا ۱۵ دقیقه سرد شود. آنگاه سرو کنید.
ابتدا روغن و شكر را در یك كاسه بزرگمخلوط كرده و وانیل و تخم مرغها را به آن اضافهكنید. آنگاه آرد و ادویه را در یك كاسه ریخته ومخلوط كنید و همچنین سیب، پوست لیمو وكشمش را نیز به همین ترتیب مخلوط كنید. درمرحله بعد، از مخلوط آرد و مخلوط سیب بهتناوب به مخلوط تخم مرغ اضافه كنید. سپسمخلوط را در یك ظرف كیك به قطر ۲۲/۵سانتی متر و ارتفاع ۱ سانتی متری كه قبلا آن راچرب كردهاید بریزید. در مرحله آخر ظرف را باحرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بگذارید بپزد، تازمانی كه سطح كیك طلایی رنگ شود. نكته قابلتوجه اینكه، قبل از خارج كردن كیك از قالب، ۵دقیقه صبر كنید تا خنك شود.
● ارزش غذایی:
▪ كالری: ۱۸۱ كیلوكالری
▪ چربی: ۵/۳ گرم
▪ كلسترول: ۳۳ میلیگرم
▪ فیبر: ۰/۳ گرم
▪ ۱ بسته پودر شکلا ت ۱
▪ بسته پودر پودینگ شکلا تی
▪ شیر ۱ پیمانه
▪ کرم ۲/۱ پیمانه
▪ تخم مرغ ۴ عدد
▪ شکلات تخته ای ۱
▪ پاکت گردوی خرد شده ۱ پیمانه
طرز تهیه
فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم می کنیم . قالب را چرب می کنیم . پودر پودینگ و پودر کیک شکلا تی و شیر و کرم و تخم مرغها را در ظرف بزرگی خوب مخلوط می کنیم و در روی حرارت ملا یم قرار می دهیم تا خوب با هم ترکیب شوند و سپس در روی حرارت بالا برای ۲ دقیقه قرار می دهیم . گردو و شکلا ت را هم به مایه اضافه می کنیم و قاطی می کنیم . مایه آماده شده را در قالب میریزیم و می گذاریم برای ۵۵ تا ۲۵ دقیقه در فر بماند. سپس کیک را از فر بیرون آورده و میگذاریم برای ۲۰ دقیقه بماند تا سرد شود. میتوانیم روی آنرا با شکر و توت فرنگی تزیین کنیم.
▪ كره: (نرم شده در دمای اتاق) ۱۲۵ گرم
▪ وانیل: نصف قاشق چایخوری
▪ شكر: نصف لیوان
▪ تخممرغ: ۲ عدد
▪ آرد: ۱/۵ لیوان
▪ بیكینگپودر: ۲ قاشق مرباخوری
▪ شیر: یك سوم لیوان
برای طراحی كیك به شكل خانه، ابتدا باید كیكاسفنجی یا كیك كرهای كه طرز تهیه آن را در ذیلمیخوانید، تهیه كنید
طرز تهیه
۱) كره و وانیل را با همزن میزنیم تا حالت كرمپیدا كند.
۲) شكر را به كره افزوده و هم میزنیم (به مدت۵ دقیقه).
۳) تخممرغها را یكی یكی اضافه كرده و همزدن را ادامه میدهیم.
۴) آرد و بیكینگپودر را با هم مخلوط میكنیم.
۵) شیر و آرد را كمكم و در دو مرحله به مخلوطكره و شكر میافزاییم.
۶) قالب مربع شكلی را در اندازه ۲۰ سانتیمترانتخاب میكنیم، مواد كیك را پس از چرب كردنقالب، درون آن میریزیم و در فر كه از ۱۵ دقیقهقبل در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم شده،میگذاریم تا بپزد.
۱) برای تهیه این كیك به ۳ تكه كیك به شكلمربع به ضلع ۲۰ سانتیمتر (برای درست كردندیوارهای خانه)، دو تكه كیك مستطیلی به ابعاد۱۰‚۲۰ سانتیمتر جهت پوشاندن سقف ۸۰ گرمخامه شیرین شده و تكههایی از آناناس نیاز داریم.
۲) سه قطعه كیك مربع شكل را روی هم قرارداده و كنارههای آن را با رنده صاف میكنیم.
۳) لابه لای كیكها را با خامه فرم گرفته وتكههایی از آناناس میپوشانیم.
۵) از خامه فرم گرفته برداشته و كنارههای كیكو سپس روی كیك را با صافكن صاف میكنیم.
۶) دو تكه مستطیل را به صورت زاویهدار كنار همقرار میدهیم تا سقف را بسازیم. بین این دو تكه رابا خردههای كیك و خامه پر كرده و روی تكهها رانیز با خامه فرم گرفته صاف میكنیم.
۷) روی كیك را با نی شور و شكلاتهای رنگی بهدلخواه تزیین میكنیم.
▪ توجه: معمولا كیك كرهای را یك روز قبل تهیهمیكنند تا طراحی و برش كیك به اشكال مختلفبه راحتی انجام شود.
برای هر ۷۵ گرم خامه یک قاشق سوپخوری خاکه قند (در حدود ۲۵ گرم) در نظر میگیریم خامه و خاکه قند را مخلوط میکنیم و ظرف خامه را روی یخ میگذاریم و خامه را میزنیم تا سفت شود و فرم بگیرد (فرم گرفتن خامه حدی است که اگر با قاشق روی خامه را خط بیاندازیم خط قاشق محو نشود، در صورتی که خامه را پیش از حد فرم گرفتن بزنیم کره میشود) ممکن است به این خامه مقداری سفیده تخممرغ مخلوط کنیم در این صورت به نسبت هر ۷۵ گرم خامه یک عدد سفیده تخممرغ در نظر میگیریم. سفیده را جداگانه آنقدر میزنیم تا سفت شود بهطوری که از تخممرغ زنی نریزد، به نسبت هر دو سفیده تخممرغ یک قاشق سوپخوری خاکه قند با آن مخلوط مینمائیم و این سفیده را کم کم داخل خامه زده شده میریزیم خوب مخلوط میکنیم
پودر كاكائو، كره، آب و روغن را بجوشانید.سپس داخل یك كاسه بریزید و تكههای شكلاتتختهای و شكر را اضافه كنید. آنقدر بهم بزنید تاكاملا سرد شود.
تخم مرغها را در ظرفی ریخته و آرد وبیكینگ پودر را الك كرده و به تخم مرغها اضافهكنید آنگاه ماست را هم به مواد اضافه كرده وخوب مواد را هم بزنید سپس این مواد را بهموادتان كه شامل پودر كاكائو و كره و روغن و آببود اضافه كرده تمام این مواد را به خوبی با هممخلوط كرده مخلوط آماده را در قالب كیكپذی بریزید و در فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد یا ۳۲۵ درجه فار نهایت در طبقه بالای فر بهمدت ۴۵ دقیقه قرار دهید. زمانی كه كیك كاملاپف كرد و طلایی شد كیك ما آماده است.
بعد از اینكه كیك كاملا سرد شد آن را وسطظرف مورد نظر قرار داده و اطراف آن را با خامهبپوشانید، گیلاسها را یكی یكی روی خامههابچینید برای تزیین سطح كیك هم میتوانید ازشكلات سفید رنده شده استفاده كنید.
▪ آردسفید تازه: دو لیوان
▪ روغن یك لیوان
▪ شیر: یك لیوان
▪ شكر: یك لیوان
▪ تخم مرغ: سه عدد
▪ بیكینگ پودر: دو قاشق چای خوری
طرز تهیه
ابتدا آرد را به همراه بیكینگ پودر یك بار الك كنید. شكر و تخم مرغ را در ظرفی با چنگال یا همزن برقی بزنید تا خوب سفت و سفید شود. سپس روغن، شیر، آرد و بیكینگ پودر را در آن بریزید و چند بار هم بزنید.
اكنون می توانید قالب كیك را چرب كنید و كمی آرد در كف و اطراف آن بپاشید. مایه كیك را در قالب بریزید. حال فر را گرم كنید و مدت ۳۰ دقیقه كیك را در درجه حرارت ۱۶۰ در فر قرار دهید. وقتی كیك پخت و سرد شد، آن را با خامه فرم گرفته، تزیین كنید.
برای تهیه خمیر
آرد الك شده: ۲ فنجان
بكینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
كره: ۱ دوم فنجان
نمك: ۱ چهارم قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده: ۱ عدد
آب: ۲ قاشق سوپخوری
پودر قند: ۱ دوم فنجان
وانیل: ۱ چهارم قاشق چایخوری
●مواد لازم برای داخل كیك:
سیب بزرگ: ۳ عدد
شكر: ۱ چهارم فنجان
رنده پوست لیمو ترش: ۱ قاشق چایخوری
آب لیموترش: ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
سیب ها را پوست كنده و به ورقه های نیم سانتیمتری بریده و با شكر و پوست لیمو و آب لیموترش بپزید. وقتی پخت، آن را آبكش كنید و بگذارید كاملا" خنك شود. كره را داخل مواد خشك نموده و با نوك چنگال مخلوط نمائید و در داخل ذرات آرد مخلوط كنید ولی نباید كره آب شود. سپس آب و تخم مرغ و وانیل را اضافه كرده، مخلوط نمائید و آن را ورز دهید. سپس ۲ سوم از خمیر را در قالب گرد ۲۳ سانتیمتری كه قبلا" چرب شده بیندازید و آن را با فشار دست به شكل و اندازه قالب باز كنید. سپس مایه سیب را روی آن بگذارید. بقیه خمیر را با وردنه باز كنید و به صورت نوارهای دو سانتیمتری ببرید و این نوارها را به صورت حصیرباف روی سیب قرار دهید. سپس آن را در فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۰ دقیقه بپزید
شكلات را با حرارت دادن در مایكروفر یا به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم) ذوب كنید و شیر تغلیظ شده را با شكلات مخلوط كنید. مغز فندق و بیسكویت ها را خرد كنید. قطعات فندق و بیسكویت را به مخلوط شكلات اضافه كنید. این مخلوط را در یك قالب مستطیل شكل مخصوص كیك صبحانه بریزید و در یخچال قرار دهید تا یك شب بماند. پس از اینكه شكلات كاملاً سفت شد آن را از قالب خارج كنید و به صورت برش های باریك ببرید. شكلاتی كه برای تزئین كنار گذاشته بودید رنده كنید و رنده شكلات را روی كیك شكلات بریده شده بریزید و سرو نمایید.
برای هر ۷۵ گرم خامه یک قاشق سوپخوری خاکه قند (در حدود ۲۵ گرم) در نظر میگیریم خامه و خاکه قند را مخلوط میکنیم و ظرف خامه را روی یخ میگذاریم و خامه را میزنیم تا سفت شود و فرم بگیرد (فرم گرفتن خامه حدی است که اگر با قاشق روی خامه را خط بیاندازیم خط قاشق محو نشود، در صورتی که خامه را پیش از حد فرم گرفتن بزنیم کره میشود) ممکن است به این خامه مقداری سفیده تخممرغ مخلوط کنیم در این صورت به نسبت هر ۷۵ گرم خامه یک عدد سفیده تخممرغ در نظر میگیریم. سفیده را جداگانه آنقدر میزنیم تا سفت شود بهطوری که از تخممرغ زنی نریزد، به نسبت هر دو سفیده تخممرغ یک قاشق سوپخوری خاکه قند با آن مخلوط مینمائیم و این سفیده را کم کم داخل خامه زده شده میریزیم خوب مخلوط میکنیم.
در مورد شیرینیها و طبخ آنها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
شیرینیپزی کاری است که هم علم است و هم هنر در آن بهکار رفته است و اگر بخواهیم نتیجه مطلوبی بهدست بیاوریم باید سه نکته ذیل را کاملاً رعایت نمائیم:
۱- موادی که انتخاب میکنیم و بهکار میبریم باید بهترین و مرغوبترین اجناس باشند.
۲- مواد و وسایل باید بهطور صحیح انتخاب شود.
۳- نوع و مقدار موادی که بهکار میرود باید طبق دستوری که داده شده انتخاب و بهکار برده شود مهمترین موادی که در شیرینی نیز بهکار برده میشود عبارت است از کره یا روغن، آرد مواد شیرینی مایع، مواد تخمیر کننده.
۴- روغن یا کره به شیرینی یک مزه خوب میدهد و آن را مغذی مینماید هر نوع روغن یا کره که در دستور شیرینی داده میشود باید همان را با دقت زیادی انتخاب کنیم زیرا نتیجه کاملاً بستگی به انتخاب آن دارد روغن یا کره باید از بهترین نوع یعنی نباید عطر یا بوئی داشته باشد تا بوی مواد دیگر که لازم است در شیرینی بماند از بین نبرد.
البته اگر شیرینی با کره درست شده باشد واضح است که زودتر از شیرینی با روغن درست میشود حالت ماندگی پیدا میکند زیرا کره که در شیرینی است دارای دوغ است و آن دوغ که مانده میشود مزه بدی به شیرینی خواهد داد پس اگر شیرینی با کره درست شود باید زودتر آن را مصرف نمود و یا در یخچال نگاهداری شود.
شیرینیهائی که با روغن بسیار خوب تهیه میشود برای مدت زیادی میتوان آن را نگاهداری کرد.
آرد: اگر در دستور شیرینی گفته شود که از آرد نان استفاده کنید بهراحتی میتوان از آرد معمولی مصرف کنیم ولی اگر در دستور شیرینی مخصوصاً قید شود آرد سفید باید با همان آرد سفید شیرینی را درست کنیم میدانیم که آرد معمولی از گندم سفت تر درست میشود ، این است که شاید برای بعضی شیرینیها خوب نیست.
مواد شیرینی: اساساً مغذی و مقوی بودن شیرینیجات همان مواد شیرینی است که در آن مصرف میشود.
مواد شیرینی از نی شکر یا چغندر بهدست میآورند و میتوان از آن استفاده کرد. ولی رویهمرفته مواد شیرینی که در شیرینی پزی بهکار برده میشوند عبارتند از شکر سفید، شکر سرخ، پودر قند ، شیرینی عسل و یا شهد غلیظ میباشد.
معمولاً شکر سرخ و شکر سفید را میتوان بهجای هم مصرف نمود ولی در مورد پودر قند و شهد غلیظ اینطور نیست و هر کدام که در دستور ذکر شود باید همان را بهکار برد.
مایع: مایعی که غالباً در شیرینی بهکار برده میشود عبارتند از شیر، آب و یا آب میوه میباشد.
البته در مورد شیرینی میتوان از شیر خشک نیز استفاده نمود در صورتیکه طبق دستوری که برای شیر خشک نوشته شده است باید آن را بهصورت شیر کامل در بیاوریم شیرهای غلیظ را که دارای شیرینی است نمیتوان بهجای شیر معمولی بهکار برد.
مواد تخمیر کننده: این مواد برای داخل کردن هوا در خمیر است و بنابراین برای پف کردن شیرینی یا نان بهکار برده میشوند عبارتند از بکینگ پودر، خمیر ترش، کرم دو تارتر، ماست و جوش شیرین.
در مورد کیکها و طبخ آنها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
۱- در فر را نباید باز کنیم تا موقعی که کیک درست شود.
۲- سفیده تخم مرغ را اگر با کمی قند سائیده مخلوط کنیم اگر هم بماند پف آن نمیخوابد.
۳- اگر تخم مرغ زنی برقی داشتیم بهراحتی میتوانیم تخم مرغها را خوب بزنیم.
۴- کره و تخم مرغ را باید یکساعت قبل از یخچال بیرون بیاوریم برای اینکه کره که در یخچال است سفت و نرم کردن آن مشکل است و تخم مرغ هم باید حرارت طبیعی را داشته باشد.
۵- کیک را نباید داغ از قالب بیرون آورد بلکه باید در محل معمولی یعنی در اطاقی دور از جریان گذارد تا خنک بشود آنگاه کیک را در ظرف مناسبی بر گردانید تا خنک بشود آنگاه کیک را در ظرف مناسبی بر گردانید مگر بعضی از کیکها که در دستور گفته میشود که باید فوری پس از بیرون آوردن از فر آن را بر گردانیم.
۶- اگر خواستیم میوههای خشک و یا کشمش در مایه بریزیم باید میوه خشک را در سینی ریخته قدری در فر بگذاریم تا گرم شود سپس در آرد بغلطانیم آنگاه در مایه کیک بریزیم.